Werkbezoek Energiecoöperaties Eemsdelta

IMG_7037banner.jpgzaterdag 08 oktober 2022 19:53

Donderdag 6 oktober op werkbezoek bij de energiecoöperaties in de gemeente Eemsdelta. Plek van ontmoeting was Dorpsherberg Lanting in Meedhuizen.

Donderdag 6 oktober 2022 met verantwoordelijk wethouder Hans Ronde, een aantal leden van de gemeenteraad, de griffie en een aantal beleidsmedewerkers bijeen in Dorpsherberg Lanting in Meedhuizen.
Doel van dit werkbezoek:
  • kennismaken met de zeven actieve energiecoöperaties in de Gemeente Eemsdelta.
  • ophalen welke beelden bestaan bij de raadsleden over de warmtetransitie, welke verwachtingen we hebben in de rol van coöperatie en het betrekken van inwoners bij verduurzaming en energietransitie.
  • verbinding tussen gemeente en energiecooperaties versterken en elkaar beter leren kennen.
Na een welkomstwoord, de opening door wethouder Hans Ronde. Vervolgens een presentatie van Willy Jansen (Gemeente Eemsdelta) over de stand van zaken met betrekking tot de energietransitie en de plannen voor komende jaren, in samenwerking met onze inwoners.
Willem Schaap vertelde meer over de bijzondere positie van de plaatselijke energiecoöperaties in combinatie met de gezamenlijke samenwerking in "Eemsdelta Energiek".
Tenslotte was er de infomarkt, waarin elke energiecoöperatie haar activiteiten presenteerde. Fantastisch waarop we samen in Eemsdelta bezig zijn met de energietransitie.

Bijzonder is ook de rol van Energie VanOns. De groenste energieleverancier van Nederland!

De foto's en deze bijdrage zijn gemaakt door Jan van Heerde. De foto's zijn te vinden in de presentatie rechts in de kantlijn.

« Terug