Ina Schenkel-Zantvoort stelt (opnieuw) vragen over verpaupering Appingedam

IMG_2659banner.jpgmaandag 31 mei 2021 11:33

Inmiddels zijn we acht maanden verder en er is nog niets gebeurd. De staat van het pand is nog verder achteruit gegaan, een groot aantal van de ruiten is inmiddels ingegooid en er ligt regelmatig glas op de weg.

De ChristenUnie heeft op 30 september 2020 vragen gesteld aan het college van de voormalige gemeente Appingedam over de erbarmelijke staat van het voormalige restaurant op het Bolwerk in Appingedam en de omgeving daarvan. Zie ook het artikel in DvhN.

We hebben u er daarbij op gewezen dat dit pand op een belangrijke toegangsweg naar het mooie centrum van Appingedam staat, waarlangs veel bezoekers de stad binnenkomen. Van de wethouder hoorden wij bij de toenmalige beantwoording dat er NPG gelden voor beschikbaar waren, dat de sloopvergunning was aangevraagd en dat het pand zo snel mogelijk gesloopt zou worden.

De nieuwe invulling was al bekend en in de periode daarna hebben wij daarvan een impressie gezien. Inmiddels zijn we acht maanden verder en er is nog niets gebeurd. De staat van het pand is nog verder achteruit gegaan, een groot aantal van de ruiten is inmiddels ingegooid en er ligt regelmatig glas op de weg.

IMG_2651

Reden voor de ChristenUnie om opnieuw vragen te stellen:

  1. Waarom is er in de afgelopen acht maanden niet begonnen met de sloop van het pand?

  2. Hoe zit het met de aangekondigde bouwplannen voor huurappartementen?

  3. Als de situatie niet veranderd kan het terrein dan aan het zicht onttrokken worden door doeken of schermen met foto’s zoals dat ook op andere plaatsen gebeurt?

Uw antwoorden zien wij met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Ina Schenkel-Zandvoort
ChristenUnie Eemsdelta

Foto's: Jan van Heerde

« Terug