Raadsavond 22 september 2021 bezoek dhr. Kortmann van het IMG

IMG 3.jpgwoensdag 22 september 2021 17:32

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen is sinds 1 juli 2020 actief om als onafhankelijk bestuursorgaan alle schade veroorzaakt door bevingen, bodemdaling- en stijging af te handelen.....

Bezoek de heer Bas Kortmann.

IMG 2

Op uitnodiging van de gemeenteraad van Eemsdelta is de heer Bas Kortmann, voorzitter van de raad van bestuur van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) op 21 september aanwezig op een raadsavond.

Het doel van de avond is om uitleg te krijgen over verschillende regelingen en om de vragen die er leven voor te leggen.

In de raadsklankbordgroep “Aardbevingen de baas” hebben we de avond voorbereid en daarna nog samen met de andere raadsleden doorgesproken.

Het resultaat is een behoorlijke lijst met vragen die we in een vijftal categorieën hebben onderverdeeld te weten: regeling immateriële schade, crisisaanpak, afhandelingstermijnen, omgekeerde bewijslast en het functioneren van het IMG in het algemeen.

In ruim twee uur heeft de heer Kortmann zijn best gedaan om de vele vragen te beantwoorden en dat lukte redelijk, hoewel natuurlijk niet naar ieders tevredenheid, daarvoor bereiken ons te veel klachten van inwoners.

Van de bijeenkomst is een opname gemaakt die hier is te zien en te beluisteren.

Meer informatie over het Instituut Mijnbouwschade Groningen is te vinden op www.schadedoormijnbouw.nl

Deze bijdrage is van:
fractievoorzitter Ina Schenkel-Zandvoort
foto's: fractieassistent Jan van Heerde

« Terug