Werkbezoek raad Eemsdelta bij Brandweer Kazerne Delfzijl

IMG_6883banner.jpgzaterdag 17 september 2022 10:40

Interessant werkbezoek door praktische invulling. Uiteraard was er ook veel aandacht voor preventie...

Werkbezoek bij de Brandweer Kazerne in Delfzijl.

Vandaag was het zover. We werden ontvangen op de kazerne met een openingswoord en een presentatie door Ingrid van Elst, Teamleider Brandweerzorg Noord Midden bij Veiligheidsregio Groningen. Hierna maakten we kennis met de ploegchefs brandweerposten in Gemeente Eemsdelta. Er was ruim voldoende gelegenheid om vragen te stellen, en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Indrukwekkend is de manier waarop deze VRIJWILLIGERS van de Brandweer (en géén beroeps) bezig zijn met hun taak voor de inwoners van onze gemeente. Ze leven er letterlijk voor! Fantastisch. Ook hun enthousiasme bij de uitleg van de diverse taken/onderdelen en het werken met de gereedschappen was bijzonder.

In de besprekingen kwam uiteraard ook de preventie ter sprake. Hoe belangrijk zijn de brandmelders.
Zo konden we de brandslang ter hand nemen, knippen en spreiden met de allernieuwste apparatuur die gevoed worden met accu's! De specialistische voertuigen voor de kazerne had volop aandacht en is eigenlijk uniek voor onze gemeente. Heel bijzonder wat er zoal bij de hulpverlening komt kijken en waar de vrijwilligers mee kunnen werken. Best wel spannend was het onderdeel 'lopen met ademlucht'. Na de diverse onderdelen volgde een prima lunch. Burgemeester van Eemsdelta Ben Visser, bedankte de vrijwilligers en hen werd Groninger Koek aangeboden.
Was een prima bezoek waar ik in ieder geval heel veel wijzer ben geworden over het werk van deze vrijwilligers en de mogelijkheden die aanwezig zijn om de inwoners letterlijk 'uit de brand' te helpen. Dames en heren vrijwilligers bedankt!

« Terug