ChristenUnie stelt vragen over (alweer) stremming van de Eelwerderbrug

IMG_3616banner.JPG28-06-2022 17:54 28-06-2022 17:54

Ina Schenkel-Zandvoort: 'De Farmsumerweg en de Woldweg, twee altijd al drukke wegen worden nu zeer zwaar belast, zowel letterlijk als figuurlijk en diverse keren per dag staan er lange files en zit alles vast. Wij krijgen klachten van aanwonenden over deze onhoudbare situatie.'

IMG_3618banner

Vanwege technische problemen is de Eelwerderbrug tot nader orde gestremd voor het wegverkeer. Gelijktijdig is de N362 nog afgesloten voor het verkeer tot augustus. De omleidingsroute van de N362 gaat via de N33 die dus ook is afgesloten en ook dat verkeer moet nu omgeleid worden.

Gevolg: enorme files op de omleidingsroutes in Eemsdelta, met name in Appingedam en helemaal als de Woldwegbrug open gaat om het scheepvaartverkeer door te laten, en dat gebeurt vele malen per dag. De Farmsumerweg en de Woldweg, twee altijd al drukke wegen worden nu zeer zwaar belast, zowel letterlijk als figuurlijk en diverse keren per dag staan er lange files en zit alles vast.

Wij krijgen klachten van aanwonenden over deze onhoudbare situatie.

Wij hebben de volgende vragen voor het college van B&W gemeente Eemsdelta:

  1. Is het bij u bekend hoe lang de stremming van de Eelwerderbrug gaat duren?
  2. Wordt er al gewerkt aan een definitieve oplossing voor de steeds weer terugkerende problemen bij deze brug?
  3. Is het mogelijk om niet alleen de automobilisten, maar ook het scheepverkeer de lasten van deze afsluitingen te laten dragen door bijvoorbeeld de Woldwegbrug wat minder vaak open te doen?
  4. Hoe wordt een vlotte doorgang van de hulpdiensten gegarandeerd?
  5. Wordt er ook nagedacht over een financiële compensatie voor het overmatig gebruik van onze wegen door heel veel en ook extra zwaar verkeer door deze stremmingen?
  6. Bent u het met ons eens dat deze terugkerende problemen met de Eelwerderbrug opgelost moeten worden door de aanleg van een aquaduct?

Deze bijdrage is van Ina Schenkel-Zandvoort
fractievoorzitter ChristenUnie Eemsdelta.

« Terug