Raadsexcursie 'met de voeten in de klei' 1 april 2023

IMG_4676banner.jpgwoensdag 05 april 2023 11:20

Een goede gewoonte van de Raad Gemeente Eemsdelta is om regelmatig het gebied in te gaan. Dit jaar onder het thema 'met de voeten in de klei'.....

De Raadsexcursie Gemeente Eemsdelta.

De griffie had vier verschillende routes samengesteld. Samen met de gebiedsregisseurs konden we zo (opnieuw) kennismaken met de zaken die spelen in onze gemeente. Dit werd duidelijk door de gesprekken met inwoners, verenigingen dorpsbelangen, vrijwilligers en andere betrokkenen.
De start was in het mooie Dörpshoes in Wirdum-gn en de opening door Henk Dijkstra. Vervolgens in vier groepen onder het thema 'met de voeten in de klei' en onder leiding van de gebiedsregisseurs naar de diverse dorpen in Eemsdelta.

Samen met Gebiedsregisseur Eemsdelta Bokko Jan Huitema raadsleden en griffie naar het 1800 inwoners tellende dorp Wagenborgen.In 'De Ontmoeting' een gesprek met de werkgroep Erfgoed Groot Bronswijk. Over de geschiedenis en de historie van deze bijzonder plek in Wagenborgen waar 1200 mensen in het verleden een onderdak vonden en waar hulp/bijstand werd geboden, veelal door de inwoners van Wagenborgen. In één van de (te kleine) bijzalen was een expositie ingericht over de historie van Groot Bronswijk. De werkgroep is nu op zoek naar een 'eigen plekje'.

Vervolgens een korte wandeling door het dorp naar Steunhörn.
Een plek -dorpshuis- voor en door de inwoners van Wagenborgen die behoefte hebben aan hulp of een praatje. Op een enthousiaste manier werd verteld over het vrijwilligersnetwerk (VNW) en de praktische invulling ervan door dorpsondersteuner Janneke Schilthuis.

Vervolgens in een andere zaal een gesprek met Dorpsbelangen over de diverse onderwerpen die spelen in het dorp.
Natuurlijk hebben we ook nog een korte wandeling gemaakt over het voormalige terrein van Groot Bronswijk en hebben de nieuwe Basisschool de Kronkelaar kunnen bewonderen.
Iedereen die aan deze bijzonder mooie dag heeft bijgedragen, hartelijk bedankt!

Deze bijdrage is van fractieassistent ChristenUnie Jan van Heerde. Aan de rechterkant op onze website is ook een fotoreportage van deze excursie te vinden.

« Terug