Benoeming en installatie wethouder David de Jong 6 september 2023

IMG_5127banner.JPGdonderdag 07 september 2023 10:04

Omdat de heer Meindert Joostens zijn ontslag als wethouder aangeboden heeft aan de gemeenteraad stelt de fractie van de ChristenUnie Eemsdelta de heer D. de Jong voor als opvolger.....

Gemeente Eemsdelta, benoeming en installatie wethouder David de Jong (ChristenUnie) 

"Omdat de heer Meindert Joostens zijn ontslag als wethouder aangeboden heeft aan de gemeenteraad stelt de fractie van de ChristenUnie Eemsdelta de heer D. de Jong voor als opvolger voor het wethouderschap in de Gemeente Eemsdelta namens de ChristenUnie."

De fractievoorzitter van de ChristenUnie, mevrouw Ina Schenkel-Zandvoort, krijgt het woord om dit toe te lichten;
“Als ChristenUnie Eemsdelta willen we aan u voorstellen onze kandidaat wethouder David de Jong, leeftijd 62 jaar en wonende in Peize. Werkzaam in het onderwijs en sinds 1990 actief in de politiek.
Eerst als steunfractielid en daarna 15 jaar als fractievoorzitter van de ChristenUnie en haar voorgangers in de gemeenteraad van de gemeente Groningen. In 2021 en begin 2022 wethouder in de gemeente Midden-Groningen, een gemeente met deels dezelfde uitdagingen als de onze.
Hij is:
Christen.
Echtgenoot.
Vader.
Opa.
Ervaren politicus.
En naar onze mening een heel goede opvolger van Meindert Joostens. Goed passend in het team van wethouders van Eemsdelta. Niet alleen vanwege zijn leeftijd (62), maar ook en vooral vanwege zijn ervaring en deskundigheid op tal van onderwerpen.
De ChristenUnie Eemsdelta kan hem vol overtuiging bij u aanbevelen als nieuwe wethouder”, aldus Ina Schenkel-Zandvoort.

Vervolgens benoemd de voorzitter van de raad 3 leden voor commissie geloofsbrieven. Dezelfde leden worden benoemd tot commissie stemopneming te weten Joop van der Lei, Bert Raangs en Luut van der Kooi bijgestaan door de griffier Tineke Kramer-Klein.

De raad was - op één blanco stem na - unaniem vóór de benoeming van David de Jong. Daarna legt de wethouder de eed af in handen van de voorzitter met de woorden: “zo waarlijk helpe mij God almachtig”. Dit alles in het bijzijn van zijn vrouw Rianne, kinderen, kleinkinderen en veel belangstellenden op de publieke tribune.

Daarna volgt een toespraak van burgemeester Ben Visser en enkele woorden van Annalies Usmany-Dallinga, namens de wethouders. Tot slot een speech van onze nieuwe wethouder David de Jong.
De vergadering wordt gesloten en de felicitaties volgen voor David de Jong en zijn vrouw Rianne de Jong. 

De speech van David de Jong is hier terug te luisteren.

Deze bijdrage is van fractieassistent Jan van Heerde, behalve het gedeelte tekst van de fractievoorzitter Ina Schenkel-Zandvoort.
Ook de fotoreportage in de rechtbalk op deze pagina is van Jan van Heerde

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
RVS benoeming wethouder D.pdf67,5 kBapplication/pdfdownload

« Terug