Raadsvergadering 27 oktober 2021 Toetsingsbesluit cultuurcluster centrum Delfzijl Zuid Oost (De Molenberg)

molenberg banner.JPGdonderdag 28 oktober 2021 18:18

De fractie van de ChristenUnie is onder de indruk van het ontwerp en de uitstraling die dit theater heeft....

Voorzitter, voor ons ligt het voorlopig ontwerp van het nieuwe theater/bibliotheek in Delfzijl. De fractie van de ChristenUnie is onder de indruk van het ontwerp en de uitstraling die dit theater heeft. In de commissievergadering hebben wij ook al aangegeven dat een dergelijke voorziening een aanwinst is voor Delfzijl, Eemsdelta en waarschijnlijk ook nog ver daarbuiten.

U vraagt ons in te stemmen met het voorlopig ontwerp, krediet beschikbaar te stellen om de voorbereidingen te kunnen starten.
Voor definitieve gunning komt u bij ons terug, met daarbij een aanvraag voor een krediet om dit cultuurcluster te kunnen realiseren en dat lijkt ons een goed voorstel.
In het raadsvoorstel geeft u aan naar beste vermogen een inschatting te hebben gemaakt van het mogelijke aanvullende krediet bovenop het eerder gecommuniceerde bedrag van 22,6 miljoen euro.
Gezien de huidige gekte in de bouwsector helpen wij u hopen dat we hiermee uitkomen, maar wij zijn daar niet helemaal gerust op. 

Voorzitter, een prachtige voorziening en een mooie kans voor Eemsdelta. Wij zien met interesse uit naar hoe dit plan zich verder gaat ontwikkelen.

Deze bijdrage is van raadslid Gert Drenth en is hier terug te zien en te beluisteren.

« Terug