ChristenUnie op werkbezoek bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

IMG_2951.JPGzaterdag 13 november 2021 19:40

Ter sprake kwamen de uitdagingen die er zijn op het gebied van versterken, de aantallen die in de verschillende fases van versterken zitten, de werkwijze van de NCG en de verbeterpunten/zorgen die er zijn....

De Statenfractie van de ChristenUnie Groningen heeft in de afgelopen week samen met fractieleden van de ChristenUnie Eemsdelta, de ChristenUnie Midden-Groningen en de ChristenUnie Oldambt een bezoek gebracht aan het versterkingspunt Midden-Groningen, 1 van de 7 versterkingspunten van de NCG.  

We spraken onder andere met algemeen directeur Peter Spijkerman, regiodirecteur Stad en Ommeland Ab van der Schans en gebiedsmanager Mark Bokhove. 

Ter sprake kwamen de uitdagingen die er zijn op het gebied van versterken, de aantallen die in de verschillende fases van versterken zitten, de werkwijze van de NCG en de verbeterpunten/zorgen die er zijn. Ook de lokale plannen van gemeenten en de samenwerking met gemeenten kwamen aan de orde. Verder spraken we over de planning en de termijn waarop de versterkingsoperatie naar verwachting klaar is.  

Met Mark Bokhove bespraken we de situatie en de voortgang in Midden-Groningen en Oldambt. Hij vertelde vooral over het proces waar de bewoner mee te maken heeft. Daarna lichtten twee bewonersbegeleiders hun werk toe en namen ons mee in het proces van het begeleiden van een bewoner van begin tot eind van de versterking. Wat doet de situatie met een bewoner? Hoe verschillend gaan mensen met hun situatie om? Welke informatie moet beter gecommuniceerd worden? Wat zijn de mooie kanten van hun werk en wat is er lastig aan?  

Als laatste vroegen we aan de medewerkers hoe het is om bij de NCG te werken? Ze wonen vaak zelf ook in het gebied en er wordt niet altijd positief over de NCG gesproken. Hoe is dat voor medewerkers?

Het was een bezoek dat van beide kanten als positief ervaren is. Als fracties hebben we een beter beeld gekregen van de stand van zaken van de enorme versterkingsoperatie. En de NCG vond het bijzonder dat er ook een keer naar het welzijn van de medewerkers werd gevraagd.

Deze bijdrage is van Margriet Donker-van de Vinne statenlid ChristenUnie Provincie Groningen.

Foto's van Jan van Heerde staan in de zijbalk.

« Terug