Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023 Stem Op Stieneke #9

20171025-CU-Stieneke-vd-Graaf-8842.jpgzaterdag 04 november 2023 10:47

De vervroegde Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 22 november 2023. Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de 4 jaar plaats, of eerder als een kabinet valt.... .

De ChristenUnie lijstnummer 9.
De kandidaten vindt u hier. Zij stellen zich aan u voor.
Onze standpunten vindt u hier.
Ons complete verkiezingsprogramma en in de documenten hieronderInterview met Mirjam Bikker.

Stieneke van der Graaf - Foto: Anne-Paul Roukema"Het congres van de ChristenUnie heeft de kandidatenlijst vastgesteld. Het is nu definitief dat ik vanaf plaats 9 op die lijst de kiezer om vertrouwen mag vragen. Veel leden zagen mij graag terug op een hogere plek op de lijst, maar een meerderheid koos ervoor het voorstel van de selectiecommissie en het bestuur te volgen.
Het is belangrijk dat de leden zich hebben kunnen uitspreken, dat past bij een partijdemocratie. Ik weet dat de leden die het initiatief zijn gestart dit met een oprecht hart en overtuiging hebben gedaan. Dat klonk vandaag ook vanaf het podium. Dat was belangrijk. Het vertrouwen dat daaruit ook voor mij spreekt waardeer ik enorm.
We gaan nu op naar de verkiezingen op 22 november. In een tijd die voor veel mensen en in veel opzichten ongewis is. De ChristenUnie heeft daarin een hoopvolle boodschap voor de samenleving.
Eerder schreef ik al dat ik het eervol vind om daarom opnieuw namens de ChristenUnie het vertrouwen te mogen vragen van de kiezer, van u, van jou. Zo ervaar ik het nog steeds en gesterkt door vandaag.
Net als in 2017 en 2021 zeg ik daarom opnieuw: we gaan ervoor!

Ik geloof in een samenleving waarin mensen tot hun recht en tot bloei mogen komen. Dat, geloof ik, is hoe we bedoeld zijn. Dat je rechtop mag lopen. Het is wat mij drijft, iedere dag weer, om te streven naar rechtvaardigheid. Daarbij is het ook mijn gebed om vrede en recht in de wereld, dichtbij en ver weg, om te vragen hoe ik daarin een instrument mag zijn. Als Tweede Kamerlid bedenk ik mij voortdurend: hoe doe ik recht, en wie doe ik recht? Het doet ertoe wat we vastleggen in onze wetten en in ons beleid. Daarmee bepalen we wie het sterkst staat en wie het zwakst. Dat stelt ons ook voor de vraag, wie verdient hier bescherming, en van wie mogen we wat extra’s vragen? Hoe kunnen we het verschil daartussen verkleinen? Met die boodschap vraag ik namens de ChristenUnie opnieuw uw vertrouwen."


  
17
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
ChristenUnie Verkiezingsprogramma 2023-2028.pdf3,9 MBapplication/pdfdownload

« Terug