Najaarsvergadering 27 november 2023 CU Eemsdelta

IMG_5379banner.jpgdinsdag 28 november 2023 12:09

.......maken we kennis met burgemeester Ben Visser. Hij vertelt over zijn werkzaamheden in het verleden en het heden. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Een bijzondere najaarsvergadering zo vlak na de Tweede Kamerverkiezingen.
Deze vergadering werd gehouden in één van de zalen van Kabzëel in Appingedam. Een prima gelegenheid en mooi centraal gelegen. De opening -op Christelijke wijze- werd gedaan door voorzitter Bram van der Krieke.

Secretaresse Alida Weisbeek maakt bekend dat ze begin volgend jaar haar werkzaamheden als secretaresse in het bestuur van de ChristenUnie graag wil overdragen aan een nieuw bestuurslid. Hierbij een oproep om je/u aan te melden als lid van het bestuur. De functie's kunnen binnen het bestuur gewisseld worden.....

Ina Schenkel-Zandvoort geeft -namens de fractie- een beeld van de werkzaamheden in de afgelopen periode en wat er zoal speelt/speelde in de gemeenteraad van Eemsdelta. Verder deelt ze mee dat ze in overleg met de fractie heeft besloten om het fractievoorzitterschap per 1-1-2024 over te dragen aan raadslid Gert Drenth. Ina blijft wel raadslid voor de ChristenUnie. Symbolisch wordt het stokje overgedragen. Zie het bericht hiervoor.

Op de agenda staat het afscheid van Meindert Joostens. Meindert heeft zich vanwege griep afgemeld voor deze vergadering, maar hij heeft wel een bericht gestuurd. Dit bericht wordt door de voorzitter voorgelezen. De voorzitter bedankt namens het bestuur en de leden Meindert voor het vele werk wat hij heeft gedaan als wethouder! Er wordt verder doorgesproken over het onderwerp Diftar.

Ook is er gelegenheid om te spreken over de toch wel teleurstellende uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Penningmeester Mariska Bosch geeft hierop een toelichting waarna een levendige discussie volgt. 

Vervolgens krijgt wethouder David de Jong de gelegenheid om zich voor te stellen als opvolger van Meindert Joostens.

Na de pauze maken we kennis met burgemeester Ben Visser. Hij vertelt over zijn werkzaamheden in het verleden en het heden. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Bram van der Krieke bedankt hem en burgemeester krijgt Groninger koek mee om te delen.....
Deze najaarsvergadering die werd bezocht door ongeveer 25 leden werd na dankgebed gesloten.

Deze bijdrage is van fractieassistent Jan van Heerde, die ook de fotoreportage heeft gemaakt.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
email Meindert Joostens.pdf103,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug