Schriftelijke vragen over de parallelweg Losdorp/Spijk N33

IMG_1575b.JPGdinsdag 12 maart 2024 13:23

Van 19 februari tot 28 maart 2024 wordt er groot onderhoud verricht op de N33 vanaf Zuidbroek tot de Eemshaven. Deze Provincialeweg loopt door onze gemeente. Beschadigingen aan de weg bij de Schäfferweg en Westendorpweg in Losdorp, de
Boterweg in Spijk en de rest van de parallelwegen die langs de N33 lopen.


Vanwege het onderhoud is er een alternatieve route langs de provinciale weg, waar ook groot vrachtverkeer langs moet. Aangezien de wegen maar smal zijn wordt er met regelmaat door de berm gereden, met als gevolg grote en lange kuilen in de bermen. Deze beschadigingen zijn heel duidelijk zichtbaar bij de Schäfferweg en Westendorpweg in Losdorp, de Boterweg in Spijk en de rest van de parallelwegen die langs de N33 lopen.

IMG_1575                   IMG_1577

Ook klagen de aanwonenden van de Westendorpweg in Losdorp over trillingen in huis, die veroorzaakt worden door vrachtauto's. Dit geeft grote overlast.

Er staat een bord "C07 gesloten voor vrachtwagens" bij het bebouwde kom bord van Losdorp en op de Hoofdweg zuid komende vanuit de Eemshaven. Deze borden worden veelvuldig genegeerd door vrachtautochauffeurs.

IMG_1576

De fractie van de ChristenUnie heeft een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het gebruik van de parallelwegen i.v.m. het onderhoud aan de N33:

  • Is het college bekend met het bovenstaande?
  • Is er vanuit de gemeente voorafgaand aan het onderhoud van de N33 contact geweest met de provincie Groningen over de alternatieve route?
  • Gaat de gemeente de provincie Groningen aansprakelijk stellen voor de geleden schade aan de bermen van de parallelwegen?
  • Wat gaat de gemeente doen met de overlast die de vrachtauto's veroorzaken in het dorp Losdorp en met de eventuele geleden schade aan de huizen door het zware vrachtverkeer?
  • Wordt er ook op het C07 bord gehandhaafd door de handhavers van de gemeente Eemsdelta?
  • Is er, als de werkzaamheden klaar zijn, een evaluatie met de provincie Groningen over het grote onderhoudsproject N33?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Harol Kol
Raadslid ChristenUnie

« Terug