Stieneke van der Graaf, CU Tweede Kamerlid, op bezoek bij Sport4connect

IMG_2526banner.JPGzaterdag 06 maart 2021 10:52

Op woensdag 3 maart 2021 is Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf uit Groningen op werkbezoek geweest bij Sport4connect in de gemeente Eemsdelta.

Voor de verkiezingen van de Tweede Kamer heeft de ChristenUnie een verkiezingsprogramma geschreven die de titel draagt: ‘Kiezen voor wat écht telt’. Met dit in het achterhoofd heeft de fractie van de ChristenUnie Eemsdelta Stieneke uitgenodigd om kennis te maken met de werkzaamheden van Sport4connect, dat gevestigd is in het stationsgebouw in Delfzijl.

Matthijs en Anouk hebben op enthousiaste en bevlogen wijze toegelicht wat Sport4connect inhoud. Sport4connect biedt een programma 2BE! aan jongeren die om verschillende redenen uitgevallen zijn op school of werk. Dit programma bestaat uit verschillende workshops die jongeren helpen te werken aan hun zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en een plan te maken voor hun toekomst.

Anouk: “Het doel is om de jongere naar werk of opleiding te begeleiden, maar dit is geen must. We werken vanuit de behoefte van de jongere, dus als ze graag eerst een stageplek willen of een werkervaringsplek om het eerst te ‘ervaren’ kan dit ook. We vinden het belangrijk dat ze een stap(je) verder komen na het programma, dit kan voor iedereen anders zijn”.

Daarnaast hebben een aantal jongeren verteld over wat zij hebben meegemaakt, geleerd en hoe het nu met ze gaat. Hieruit blijkt een grote meerwaarde van wat Sport4connect biedt. “Sport4connect is zó waardevol in het leven van jonge mensen die door omstandigheden uitgevallen zijn bij opleiding en werk. Wat mij opviel was de oprechte aandacht en het luisterende oor van de coaches voor de jongeren. Een mooi gesprek over op zoek gaan naar je talenten, vertrouwen en toekomstdromen. Kortom, aandacht voor wat écht telt.” Zo geeft Stieneke aan na het bezoek.
Stieneke van der Graaf staat op plaats 6 van de kandidatenlijst ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen die gehouden worden op 17 maart 2021.

Info Sport4connect: info@sport4connect.nl
https://sport4connect.nl/ 

Op de rechterzijde op onze site staat een fotoreportage,
evenals op FB.

« Terug