Raadsvergadering 29 mei 2024 Warmtecentrale Loppersum

tekening.PNG.jpgwoensdag 26 juni 2024 13:12

...Er zijn bij omwonenden zorgen over geluidsoverlast. Ook de ChristenUnie gaat er vanuit dat er blijvend gemonitord wordt en dat bij eventuele terechte klachten maatregelen genomen worden....

Bestemmingsplan Warmtecentrale Badweg Loppersum. 

In het kader van de verduurzaming van onze gemeente is het de bedoeling om in Loppersum 59 woningen en drie overige gebouwen aan te sluiten op een Warmtenet. Hiervoor is een Warmtecentrale nodig voor de opwekking van de benodigde energie. Er is een voorkeurslocatie in beeld, maar om de Warmtecentrale hier te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen.

De zienswijzen die zijn ingediend hebben niet tot wijzigingen geleid.
Een aantal omwonenden zijn het niet eens met de gekozen locatie en hebben daarover ingesproken bij de commissievergadering. Ook is door de insprekers aangegeven dat de communicatie over de locatie niet goed is verlopen en dat zaken tot verwarring hebben geleid. De wethouder heeft toegegeven dat de communicatie geen schoonheidsprijs verdient en hij heeft daarvoor zijn excuses aangeboden.
Er zijn bij omwonenden zorgen over geluidsoverlast, hoewel rapporten uitwijzen dat alles binnen de geldende normen zal blijven. Ook de ChristenUnie gaat er vanuit dat er blijvend gemonitord wordt en dat bij eventuele terechte klachten maatregelen genomen worden.
Wij kunnen instemmen met het voorstel om het bestemmingsplan vast te stellen en we kunnen ook instemmen met de bijbehorende zienswijzennota.

Het amendement van PvdA en Groen-Links steunen wij dus niet. De ontwikkeling van het Warmtenet en de Warmtecentrale is al vele jaren bezig en dan een amendement indienen op de dag van de beslissende raadsvergadering terwijl de gekozen locatie altijd al in beeld is geweest vinden wij bijzonder. De reden waarom voor de in het voorstel genoemde locatie is gekozen vinden wij begrijpelijk. Hoe gaan de PvdA en Groen-Links reageren als door het amendement andere inwoners uit de omgeving bezwaar gaan maken vragen wij ons af.

Deze bijdrage van raadslid Ina Schenkel-Zandvoort is hier terug te zien en te beluisteren.

« Terug