Raadsvergadering 27 juni 2024 Installatie van raadslid Dirk van Impe (GL)

IMG_3357banner.jpgvrijdag 28 juni 2024 16:15

Gisteravond de installatie van Dirk Van Impe als raadslid voor GroenLinks Eemsdelta. Per 1 mei 2024 heeft mevrouw Rivke Leenders haar ontslag genomen binnen de raad in verband met een verhuizing naar buiten de gemeente.

Gisteravond Raad Eemsdelta met aan het begin de installatie van Dirk Van Impe als raadslid voor GroenLinks Eemsdelta. Per 1 mei 2024 heeft mevrouw Rivke Leenders haar ontslag genomen binnen de raad in verband met een verhuizing naar buiten de gemeente.

Burgemeester van Eemsdelta stelt voor om de geloofsbrieven te onderzoeken. Onderzocht wordt of de benoemde voldoet aan de vereisten voor het lidmaatschap en of er geen sprake is van met het lidmaatschap onverenigbare betrekkingen. Hiertoe is een commissie benoemd bestaande uit de raadsleden Gert Drenth (ChristenUnie Eemsdelta), Jan Chris Wagenaar (PvdA Eemsdelta) John Veldt (Lokaal Belang Eemsdelta) met ondersteuning van griffier Tineke Kramer.
Na de schorsing kan de voorzitter van de onderzoekscommissie - Gert Drenth- melden dat de geloofsbrieven in orde zijn bevonden. De raad stemt in met het toelaten als raadslid van Dirk van Impe.

De voorzitter van de Raad Eemsdelta -dhr. Ben Visser- verzoekt hierna om te gaan staan en leest de volgende tekst voor:
"Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de raad benoemd te worden, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.
Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) dat ik getrouw zal zijn aan de Grondwet, dat ik de wetten zal nakomen en dat ik mijn plichten als lid van de raad naar eer en geweten zal vervullen."
Dit werd beantwoord door Dirk van Impe met "dat verklaar en beloof ik".

Burgemeester van Eemsdelta feliciteert hem met zijn benoeming als raadslid en namens de raad kreeg hij een boeket uitgereikt door griffier Ellen Smit.
Tijdens de schorsing werd Dirk gefeliciteerd met zijn benoeming als raadslid voor GroenLinks Eemsdelta.

Deze bijdrage is van Jan van Heerde.
De fotoreportage vindt u in de kantlijn van onze website.

« Terug