Raadsvergadering 27 juni 2024 Fietsstraat Appingedam-Delfzijl

Campus Eemsdelta  (0).JPGmaandag 01 juli 2024 13:18

Veilige fiets- en wandelroutes staan hoog op onze agenda en de verbeteringen kunnen wat ons betreft niet snel genoeg gaan...

Mooi dat nu eindelijk een begin wordt gemaakt met de realisering van een veilige fietsroute van Appingedam naar Delfzijl. Drie jaar na de afspraak wordt het tijd. De provincie stelt 75% van de kosten beschikbaar tot een bedrag van € 1.350.000 en personele ondersteuning. De overige 25% komt voor rekening van onze gemeente en samen moet dit genoeg zijn om dit project uit te voeren.  

Veel scholieren maken gebruik van deze route richting de Campus. De nieuwe inrichting zal het fietsen veiliger maken en automobilisten ontmoedigen denken wij. Aan de drukte op de Farmsumerweg zal naar onze mening door deze ontwikkeling niet veel veranderen. Daar zorgen immers niet de fietsers voor de ervaren overlast.  

De ChristenUnie is blij met de start van dit project. Toch willen we hierbij ook de route richting de Campus vanaf de andere kant onder de aandacht brengen. Waarschijnlijk een nog gevaarlijker route vanwege het vele landbouwverkeer. Hoe staat het met de uitvoering van het mobiliteitsplan daar? Veilige fiets- en wandelroutes staan hoog op onze agenda en de verbeteringen kunnen wat ons betreft niet snel genoeg gaan. Participatie moet bij deze realisering wel serieus worden opgepakt en het verbaast ons dat daar kennelijk nog niet mee begonnen is. (Zie de ingekomen brief.)

Ina Schenkel-Zandvoort was de woordvoerder bij dit onderwerp. Haar bijdrage kunt u hier terug zien.

« Terug